• de stigter agf
  • de stigter agf
  • de stigter agf
  • Ruime keuze uit de beste aardappelen, groente, fruit en exotische vruchten!
  • Een goede kwaliteit voor een Amsterdamse prijs!
  • Een team dat dienstverlening dagelijks hoog in het vaandel heeft staan!

Welkom op onze site

Sinds 1939 is De Stigter Fruithandel B.V. gevestigd op het Food Center Amsterdam. Al drie generaties lang wordt er voor gezorgd dat er een diversiteit is aan de beste A.G.F. producten.

Wij bieden u een ruime keuze uit de beste aardappelen, groente en fruit voor een goede kwaliteit voor een Amsterdamse prijs. In de loop der jaren hebben we ons assortiment uitgebreid met exotische vruchten, verkocht door een team dat dienstverlening dagelijks hoog in het vaandel heeft staan. Daar staan we voor, dat is wat we graag willen. Of u nu op de markt staat, een eigen winkel heeft of inkopen doet als groothandelaar, wij zorgen ervoor dat u iedere dag verse producten bij ons kunt kopen.

We nodigen u van harte uit om langs te komen op het Food Center in Amsterdam bij de Stigter Fruithandel B.V.!

 

De Stigter Fruithandel sinds 1939

de stigter agf geschiedenisOnze groente- en fruithandel heeft haar wortels in een rijke Amsterdamse historie. Toen het vuilnis nog werd opgehaald met paard en wagen, de schillenboer nog door de straat reed, de oorlog nog moest uitbreken, toen handelde De Stigter al in aardappelen, groenten en fruit.

Met een onvervalste Amsterdamse ondernemersmentaliteit is De Stigter Fruithandel door de loop der jaren uitgegroeid tot een vertrouwd adres voor alle soorten aardappelen, groenten en fruit.

"Eerlijke handel", dat is wat De Stigter in al die jaren heeft nagestreefd. Juist die houding wordt door de diverse klantenkring hooglijk gewaardeerd.

de stigter agf geschiedenisHet klantenbestand van De Stigter Fruithandel is in die ruim zeventig jaar niet alleen gegroeid, maar ook zeer divers geworden.

Hoewel De Stigter een rijke historie heeft, zijn wij in al die jaren met de tijd meegegaan. Met respect voor het verleden zijn wij mee gegroeid naar het heden en houden wij nauwlettend de ontwikkelingen in de branche in de gaten.

de stigter agf geschiedenisZo is onze kwaliteitscontrole door voortdurende aanpassingen aan nieuwe inzichten ontwikkelt tot een betrouwbaar controlesysteem.

Met een meer dan 75 jarig bestaan, durven we bij De Stigter Fruithandel wel te zeggen: "Voor aardappelen, groente en fruit moet je bij De Stigter zijn!"

 

Aardappelen

Wereldberoemd en in Amsterdam te zien: "De aardappeleters" van Vincent van Gogh.

Hoewel de aardappel van oorsprong helemaal geen Nederlands product is, lijkt deze knol haast wel symbool te staan voor de Nederlandse keuken. We eten heel wat aardappels weg in Nederland. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat de aardappel een grote bron van koolhydraten en vitamine C is.

We kennen vele soorten aardappelen. Voor de consument maken we onderscheid tussen

  • De Vastkoker. Deze aardappel behoudt bij het koken zijn stevigheid.
  • De Droogkoker. Deze kruimige, bloemige aardappel is het meest geschikt om te pureren.
  • De Afkoker. Bij langer koken valt deze aardappel helemaal uit elkaar.

De Stigter Fruithandel betrekt zijn aardappels van betrouwbare telers uit binnen- en buitenland. Wilt u weten welke aardappels op dit moment leverbaar zijn? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Groente

De aandacht voor groente is de laatste jaren in Nederland weer toegenomen. Na jaren van snel en ongezond voedsel, lijkt het erop dat groente weer 'gezien mag worden'. Niet alleen de standaard bloemkool of de krop sla, maar ook de bij het grote publiek onbekende groenten als snijmoes, schorseneren of pastinaak vallen weer in de smaak.

Deze aandacht houdt verband met een terugkerend besef, dat we ons moeten voeden met natuurlijke producten. "En terecht!" zeggen wij bij De Stigter Fruithandel. Groenten bevatten belangrijke vitamines en mineralen en zijn onmisbaar voor een goede stofwisseling in het lichaam.

Er zijn maar weinig soorten groente, die De Stigter niet in zijn assortiment heeft. De beschikbaarheid is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en de oogst. Komt u gerust kijken welke soorten er op dit moment in onze winkel liggen!

 

Fruit

Gezonde voeding heeft de aandacht. Niet onterecht, gelet op zaken als overgewicht en diverse 'welvaartziekten' waar we in Nederland mee te maken hebben. Bij De Stigter Fruithandel kunnen we het wel van de daken roepen: "Mensen, eet gewoon lekker fruit!"

Lekker en gezond, dat is fruit. Daarom biedt De Stigter Fruithandel alle seizoenen van het jaar een ruime keuze aan vruchten. Denk hierbij aan verschillende soorten appels, pruimen en peren. Maar ook voor aardbeien, frambozen en verschillende soorten bessen bent u bij De Stigter Fruithandel aan het juiste adres.

Kom eens proeven van ons heerlijke fruit. Dan weet u wat u koopt!

 

de stigter agf aardappelen

Aardappelen

Wereldberoemd en in Amsterdam te zien: "De aardappeleters" van Vincent van Gogh...

Lees verder

de stigter agf groente

Groente

De aandacht voor groente is de laatste jaren in Nederland weer toegenomen...

Lees verder

de stigter agf fruit

Fruit

Gezonde voeding heeft de aandacht. Niet onterecht, gelet op zaken als overgewicht...

Lees verder

de stigter agf exotisch

Exotisch

Naast de typisch Nederlandse groente en fruit is er steeds meer vraag naar...

Lees verder

Contact

De Stigter fruithandel B.V.

Jan van Galenstraat 4
Foodcenter W4
1051 KM Amsterdam

T: 020-582 98 59
F: 020 582 98 50
E: info@destigteragf.com

Copyright © 2020 De Stigter Fruithandel B.V. - Privacyverklaring - Ontwerp door WoodyOnline.